DVHN commentaar | Niet de vraag of plastic in de grijze bak moet, maar de aankoop van zoveel slecht recyclebaar plastic is iets waar consumenten bij stil moeten staan

Voordat het afval werd gescheiden voor hergebruik ging alles op de stortbult. Zand erover en klaar. 

Foto Niels de Vries  


Datum:	30-05-2022
Tijd:	15:00-15:00
Plaats:	Heerenveen
Adres:	De Dolten 11
Onderwerp:	Nascheiden afval in fabriek Omrin in Heerenveen. Hoe gaat dat in zijn werk? Inwoners uit Haren krijgen dat te zien.
Opmerking:	Haren scheidt afval en wil dat blijven doen. Gemeente zegt: niet nodig want Omrin doet dat zelf. Eerst zien en dan geloven.

Voordat het afval werd gescheiden voor hergebruik ging alles op de stortbult. Zand erover en klaar. Foto Niels de Vries Datum: 30-05-2022 Tijd: 15:00-15:00 Plaats: Heerenveen Adres: De Dolten 11 Onderwerp: Nascheiden afval in fabriek Omrin in Heerenveen. Hoe gaat dat in zijn werk? Inwoners uit Haren krijgen dat te zien. Opmerking: Haren scheidt afval en wil dat blijven doen. Gemeente zegt: niet nodig want Omrin doet dat zelf. Eerst zien en dan geloven. Foto: niels de vries

In Haren en de gemeente Westerwolde is bij inwoners enige verwarring ontstaan over het scheiden van huishoudelijk afval. Al enige tijd krijgen ze van de gemeente te horen dat het plastic niet in een aparte bak hoeft te worden gedeponeerd maar gewoon in de grijze container. Hen is verteld dat bij afvalverwerker Omrin bij Heerenveen een installatie staat, die alle restafval op de band gooit. Daar worden plastics en drankkartons met behulp van een zeef, een infraroodscanner, een ventilator en perslucht uit het restafval gescheiden.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

Meest gelezen

menu