’Duurzaam ondernemen’ moet niet in Den Haag geregeld worden, maar in Europa | opinie

De commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in conclaaf over de initiatiefwet ’verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen’, vorige maand. Op de voorgrond, via een videoverbinding aanwezig, Boskalis-ceo Peter Berdowski, die overweegt Nederland te verlaten met zijn bedrijf.

De commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in conclaaf over de initiatiefwet ’verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen’, vorige maand. Op de voorgrond, via een videoverbinding aanwezig, Boskalis-ceo Peter Berdowski, die overweegt Nederland te verlaten met zijn bedrijf. Foto: ANP

Terwijl politiek Den Haag stoeit over het wetsvoorstel verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen, werkt Brussel door aan een plan over hetzelfde onderwerp. Volkomen terecht, stelt Toine Manders.
Lees meer over
Opinie

Verantwoord en duurzaam ondernemen – geen gezond mens die ertegen is en durft te pleiten voor milieuvervuiling, kinderarbeid of slavernij. Verantwoord ondernemen moet de norm zijn, niet alleen in Nederland, maar overal. Het is daarom niet logisch dat CU, D66, GL, PvdA, SP en Volt hierover met een eigen Nederlands wetsvoorstel komen, terwijl in het Europees Parlement juist druk wordt gewerkt aan de Europese richtlijn ’inzake passende zorgvuldigheid in het bedrijfsleven op het gebied van duurzaamheid’.

EU-standaard

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's