Laat ons de gelederen sluiten. Nederland heeft behoefte aan een sterk verhaal van ‘rood + groen’ en aan een linkse politiek die zich niet uit elkaar laat spelen | opinie

GroenLinks-partijleider Jesse Klaver en PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken in gesprek over progressieve linkse samenwerking tijdens een bijeenkomst voor beide partijen.

GroenLinks-partijleider Jesse Klaver en PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken in gesprek over progressieve linkse samenwerking tijdens een bijeenkomst voor beide partijen. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Er wordt veel gesproken over PvdA en GroenLinks. Volgens Stan van Eck wordt ingezoomd op de kleine verschillen en worden de grote overeenkomsten over het hoofd gezien. Daarnaast worden stereotypen uitvergroot.
Lees meer over
Opinie

Er staat deze week veel op het spel voor mijn partij (PvdA) en voor de linkse politiek. Zowel PvdA als GroenLinks spreken zich uit over de vraag of de partijen een gezamenlijk blok zullen vormen in de Eerste Kamer. De PvdA tijdens een congres deze zaterdag en GroenLinks via een referendum dat nu loopt. De uitslag daarvan zal ook vandaag worden bekendgemaakt.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's