De Anton Wachterprijs, de oudste en meest prestigieuze debutantenprijs voor schrijvers, mag door gebrek aan aandacht niet in de versukkeling raken | opinie

'Pas als er een winnaar is, wordt dat gemeld.' (De Anton Wachterprijs ziet er anders uit dan op de foto.) Foto: Shutterstock

Schrijver en jurylid Gerbrand Bakker verbaast zich erover dat de toekenning van de Anton Wachterprijs aan de debuterende schrijver Simone Atangana Bekono, op enkele noordelijke kranten na, geen enkele nieuwswaarde bleek te hebben.
Lees meer over
Opinie

Op 24 april stond op het literaire weblog Tzum een bericht over de shortlist van de Anton Wachterprijs. Coen Peppelenbos schreef: „Ze hebben het nieuws zo klein mogelijk gehouden, maar dit zijn de zeven genomineerden voor de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor het beste debuut.” Ik wil daar, al is het inmiddels ruim anderhalve maand later, even op terugkomen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu