Opinie: 'Gebruik mondkapjes in het openbare leven'

Een medewerker van een Turkse supermarkt in Groningen draagt een mondkapje en handschoenen. Niet zo zeer om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus maar meer dat hij niet wil dat zijn klanten eventueel besmet raken. Foto Kees van de Veen

Gebruik van mondkapjes in het openbare leven, met gratis uitdeling en goede instructie, is voor de langere termijn aan te raden. Snel de productie opvoeren dus.
Lees meer over
Opinie

Nederland moet momenteel belangrijke afwegingen maken. Enerzijds is er een algemeen gevoelde noodzaak om kwetsbare ouderen en jongere pechvogels te beschermen tegen Covid-19. Anderzijds heeft de ‘intelligente lockdown’ effecten die met de dag groter worden: contactonderwijs, cultuur en sport liggen bijna geheel plat en de economie draait slechts voor de helft. Het is manoeuvreren tussen twee kwaden. En de inzet is hoog. De medische situatie kan weer verergeren als we de teugels te ver laten vieren. Of de maatschappij lijdt sociaal-economisch nog meer bij langere handhaving van de intelligente lockdown. We moeten gaan kiezen voor een uitgebalanceerde mix van verschillende benaderingen, met de minst mogelijke persoonlijke en maatschappelijke schade.

Nieuws

menu