Makkelijk vermaak, bekende namen en laagdrempelige publiekstrekkers: Groningen balanceert tussen kunst en commercie | opinie

Bezoekers tijdens de eerste editie van het festival Stadspark Live.

Bezoekers tijdens de eerste editie van het festival Stadspark Live. Foto: ANP KIPPA PAUL BERGEN

Het culturele aanbod in Groningen focust zich op makkelijk vermaak, bekende namen, laagdrempelige publiekstrekkers en een programma dat zich elders al bewezen heeft, stelt Peter Michiel Schaap. Hij vraagt zich af: is Groningen volwassen geworden of gaat de stad aan middelmatigheid ten onder?
Lees meer over
Opinie

The Rolling Stones - Unzipped keert in juli 2023 terug naar Groningen. Een opluchting voor de fans die in coronatijd amper vier weken konden genieten van dit reizende circus. Ook voor het Groninger Museum is de terugkeer goed nieuws. Unzipped staat vast garant voor veel bezoekers. En laten we ook de profits voor Stad niet vergeten. Want hoe meer bezoek, hoe beter voor de plaatselijke winkeliers en ondernemers, zo is het idee. Met Unzipped geeft het museum een vervolg aan diverse andere licht verteerbare publiekstrekkers, zoals David Bowie, Daan Roosegaarde’s Presence , JR: Chronicles en de nog lopende tentoonstellingen The Art of Hipgnosis en Gianni Versace Retrospective .

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's