Grote ambities nieuwe Duitse regering zijn voorbode van grote teleurstellingen: de drie partijen van de ‘stoplichtcoalitie’ beloven meer dan ze kunnen waarmaken | opinie

Presentatie nieuwe Duitse coalitie met kandidaat-kanselier Olaf Scholz (SPD) (tweede van links) en naast hem Christian Lindner (FDP) en Annalena Baerbock (Die Grünen).

Presentatie nieuwe Duitse coalitie met kandidaat-kanselier Olaf Scholz (SPD) (tweede van links) en naast hem Christian Lindner (FDP) en Annalena Baerbock (Die Grünen). Foto: EPA

De partijleiders van de nieuwe Duitse ‘stoplichtcoalitie’ verpakken hun flinke ambities in veel te grote beloftes, stelt Hanco Jürgens. Volgens hem is het nu al duidelijk dat alle drie de partijen hier later op zullen worden afgerekend.
Lees meer over
Opinie

De partijleiders van de nieuwe Duitse ‘stoplichtcoalitie’ gebruiken grote woorden om een structurele verbouwing van de Duitse economie en samenleving aan te kondigen. Volgens kandidaat-kanselier Olaf Scholz (SPD) hebben de coalitiepartijen zich verenigd in het geloof in de vooruitgang en de wil om het land beter te maken en bijeen te houden. Geen politiek van de kleinste gemene deler meer maar van de grote werking.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's