Hans Vijlbrief (Mijnbouw): 'Het gebrek aan begrip en mededogen voor Groningen heeft veel te lang geduurd' | opinie

De aardbevingsproblematiek vraagt om maatwerk en dat leidt onvermijdelijk tot frustratie en een terecht gevoel van onrecht, stelt Hans Vijlbrief, staatssecretaris van Mijnbouw. Hij pleit voor het snel en ruimhartig vergoeden van schade, het aardbevingsveilig maken van huizen en het zo snel mogelijk beëindigen van de gaswinning in Groningen

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) tijdens het commissiedebat in de Tweede Kamer over mijnbouw in Groningen, juni 2022.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) tijdens het commissiedebat in de Tweede Kamer over mijnbouw in Groningen, juni 2022. Foto: ANP/Lex van Lieshout

Lees meer over
Opinie

Als staatssecretaris mijnbouw voer ik elke maand een aantal dagen gesprekken met gedupeerden van de gaswinning in Groningen. Dit doe ik om inzicht te krijgen in wat er speelt en te begrijpen wat mensen doormaken. Daarnaast probeer ik er rode lijnen uit te halen om daarmee ook het beleid te kunnen veranderen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu