Op het traject Harlingen-Terschelling is alle ruimte voor particulier snelverkeer. Hoe lang laten we dit voortduren? | opinie

‘Tegenover algemeen belang van een beschermd natuurgebied staat het particuliere belang van private rederijen.’ Foto: Fotobureau Hoge Noorden

De Waddenzee en de Noordzee om de Waddeneilanden zijn drukbevaren routes. Twee dramatische gebeurtenissen drukken ons wreed op de kwetsbaarheid van mens en natuur in het Werelderfgoed van de Waddenzee, stelt Henk Tameling.
Lees meer over
Opinie
Wadden

Begin januari 2019 verloor het containerschip de MSC Zoë 342 containers in de Noordzee. De vervuiling van de duinen, de stranden en de kust van Friesland en Groningen was en is groot. Nog steeds ligt er meer dan 800.000 kilo afval in zee. De rampzalige botsing tussen snelboot Tiger en watertaxi Stormloper op 21 oktober in het Schuitengat eiste de levens van vier mensen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu