Opinie: Hoezo veiligheid, duidelijkheid en perspectief?

Gedeputeerde Henk Staghouwer, minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, D66), commissaris van de Koning Rene Paas, Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD), burgemeester Gerard Beukema (Delfzijl) bij een toelichting op het Bestuursakkoord over de versterking van huizen in het aardbevingsgebied en het toekomstperspectief voor Groningen.

Gedeputeerde Henk Staghouwer, minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, D66), commissaris van de Koning Rene Paas, Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD), burgemeester Gerard Beukema (Delfzijl) bij een toelichting op het Bestuursakkoord over de versterking van huizen in het aardbevingsgebied en het toekomstperspectief voor Groningen. Foto: Corné Sparidaens

De manier waarop het recent gesloten bestuursakkoord over de aardbevingsproblematiek aan de burger wordt verkocht, is een voorbeeld van regelrechte propaganda.
Lees meer over
Opinie

Onlangs verscheen er in alle lokale bladen een twee pagina’s grote toelichting op het bestuursakkoord. De kop luidde: ‘Veiligheid, duidelijkheid en perspectief voor Groningen’. We zijn tegenwoordig vertrouwd geraakt met de term ‘framen’. In de oorlog noemde je dat gewoon propaganda en je wist dat het meestal leugens waren. Maar met deze aanhef maken onze bestuurders het nu wel heel erg bont.

Veiligheid?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's