Lezersbrieven: Lof voor de zorg, is de FC wel fit en verwarmde terrassen

Leonardo Bittencourt van Werder Bremen in duel met Azor Matusiwa van FC Groningen. Foto Archief Erwin Otten

Lees meer over
Opinie

Beloning in de zorg

Er is al veel gezegd en geschreven over de beloningen in de zorg. Wat voor mijn gevoel onderbelicht blijft zijn de mensen die op een ‘lager’ niveau in de zorg werken, zoals helpenden, huiskamermedewerkers en huishoudelijke hulpen. De salarissen van deze mensen zijn echt geen vetpot. Heel veel werken net zoals ik op uitzendbasis. Of dit nu via een uitzendbureau is of via de zorgleverancier. Als je via een uitzendbureau werkt, is het niet eens zeker of je de bonus krijgt. Ook als je ziek wordt, sta je er slechter voor, want hier geldt: wie niet werkt, verdient geen geld.

Emmer-Compascuum, Nita Willemse


Lof voor personeel zorgambulance

De zorg mag ook wel eens in het zonnetje gezet en daarom doe ik dat bij dezen, want wat mij overkomen is vind ik heel prettig en ontroerend. Na tien keer bestraling, waarbij ik door de zorgambulance van het Martini Ziekenhuis naar het UMCG ben gebracht, hebben ze me na de laatste bestraling meegenomen naar het Hoornse Meer en mij daar op de brancard een kwartiertje langs de oever gezet en heb ik een ijsje gehad. Dit omdat ik in vier weken niet buiten was geweest. Heel leuk dat ze ondanks de drukte de tijd hebben genomen. Veel dank daarvoor.

Peize, W.v.d.Veen


FC niet fit genoeg

Dat FC Groningen (nog) geen spits heeft moeten wij accepteren. Het bestuur komt mijns inziens met aanvaardbare redenen. Maar het verschil in fitheid tussen de spelers van de FC en van Werder Bremen vond ik onthutsend. Aan de fitness van de FC wel werken, evenals sommige primaire balhandelingen zoals aanname van de bal en - gericht! - verder spelen. Maar tja, twee wedstrijdjes spelen in een week is kennelijk erg vermoeiend. De twee degradatiekandidaten Emmen en Groningen gaan een moeilijk jaar tegemoet.

Appingedam, B.M.Takens


Compensatie nertsenfokkerijen

De rond 120 nertsenfokkerijen worden financieel gecompenseerd om te stoppen. Ze krijgen ongeveer een miljoen per bedrijf. Ik voorspel dat ze in de Oostbloklanden hun bedrijven opnieuw opstarten, waar men minder regels heeft en met voor de nertsen nog mindere omstandigheden werkt dan waar ze hier in Nederland in zaten.

De Punt, Rika Hilberts


Verwarmd terras: verkeerd idee

Op dezelfde dag een lange ingezonden brief van weerman Gerrit Hiemstra, met de oproep om minder energie te gebruiken ( DVHN , 2/9), en een voorstel van de horeca om gedurende de winter verwarmde terrassen te openen. Hoe halen ze het in hun hoofd? Het idee om in de winter energie te gebruiken om terrassen buiten te verwarmen, en de warmte alle kanten op te laten vliegen in de open lucht, is waanzinnig. De klimaatcrisis is erger dan de coronacrisis, maar voltrekt zich in slow motion . Om de gevolgen van de coronacrisis te lijf te gaan met energieslurpende maatregelen is als het uitdrijven van de duivel met Beëlzebub.

Groningen, Tom Snijders


Mooi grut(to) die weidevogels

Mooi geschreven stuk over de weidevogels ( DVHN , 28/8). Hoe slecht het gaat met de grutto. Over predatie, droogte, boeren en geld dat de provincie beschikbaar heeft. Er wordt best veel aan gedaan, ik zie de provincie (Prolander) veel grond kopen voor de aanleg van natuurgebieden. Maar op de percelen die rondom mij opgekocht worden, mag niet meer beheerd worden. Dus de predatoren, midden in ‘n buffet, zullen ook niet beheerd worden. Vossen kunnen de op de grond broedende vogels zo van het nest eten, met een ei als nagerecht en dit geldt ook de marters en de in de boom broedende vogels. Eigenlijk zonde dat de gratis hulp die jagers aanbieden niet benut wordt. En wanneer het dan uit de hand loopt en er een massamoord gepleegd moet worden, zoals op de herten in Zuid Kennemerland, dan zijn de jagers in de ogen van de burgers moordenaars. En de beleidsmensen (achter hun bureau) die de problemen uit de hand hebben laten lopen, daar hoor je niemand over. Raar toch?

Tolbert, H.J. v.d.Velde

Nieuws

Meest gelezen

menu