Lezersbrieven: Het virus stopt niet bij de kerkdeur

Kerkgangers komen aan bij de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst. In de grote kerk werden zondag drie diensten met steeds zeshonderd mensen gehouden. Foto ANP/Piroschka van de Wouw

Lees meer over
Opinie

Virus stopt niet bij de kerkdeur

De hele wereld moet zich aan coronamaatregelen houden. De horeca moet om 22.00 uur sluiten. In horecagelegenheden en theaters mogen niet meer dan 30 mensen aanwezig zijn. De economie wordt hierdoor geschaad. Maar om een of andere reden krijgen de kerken een vrijbrief om zich niet aan deze maatregelen te houden. In Staphorst vinden diensten plaats met 600 aanwezigen en er wordt daar ook gezongen. Het kabinet doet het af als een ‘incident’. Andere mensen en organisaties krijgen voor zulke ‘incidenten’ boetes. De burgemeester van Staphorst maakt zich onder zijn verantwoordelijkheid uit door te zeggen dat dit ‘aan de kerk’ is! Waarom hebben de kerken hierop een uitzondering? Het virus stopt niet bij de kerkdeur!

Leeuwarden, Aafke Klopman


Zingen zonder mondkapjes

Ik lees zondag Teletekst: 600 personen in een kerk te Staphorst. Zonder mondkapjes en meezingen. Waarom mogen de ouders dan niet naar hun kinderen kijken bij het sporten? Dit kan toch niet de bedoeling zijn?

Stadskanaal, Ria Schminnes


Staphorst: heb uw naasten lief

En ja hoor in Staphorst gaan ze met z’n allen naar de kerk. En uiteraard wordt er zonder mondkapje gezongen. Hoe was dat ook alweer in de voetbalstadions en met de reactie van Rutte daarop? De besmettingen blijven maar toenemen. Maar met alle respect, in de bijbel staat toch ook: heb uw naasten lief ...

Winsum, Jan Stoppels


Utopia Airport Eelde

Belachelijk rekenvoorbeeld in het opiniërende artikel van lobby-platform GRQ! ( DVHN , 2/10) Ze stellen dat GAE en UMCG een gezamenlijke omzet hebben van 61,1 miljoen euro. Maar wat is de omzet van GAE zelf dan?! En wat is hun verlies? Want dat is en blijft het probleem! Dat heeft de geschiedenis geleerd. Er wordt gesproken over een hub-verbinding. Ik herinner mij die naar Kopenhagen nog. En low-cost vluchten? Voor nog geen 10 euro naar Gdansk! Weet u nog? Toen was het even druk. Maar de tickets werden eigenlijk gesubsidieerd door de belastingbetaler. En al die bedrijvigheid rondom de luchthaven? Al decennia wordt hierover gesproken. Het blijkt een utopie. Het hele opiniestuk is vooral wishful thinking gelardeerd met managersjargon. Als de luchthaven werkelijke potentie had was er immers niet zo’n gedoe met de aandelen. Dit lobby-platform durft te eisen dat opnieuw gemeenschapsgeld in de luchthaven wordt gepompt. Nu van de landelijke overheid. Na al die miljoenen belastinggeld die al zijn weggegooid! Naïviteit of brutaliteit? Ik vrees het laatste!

Drouwen, Henk Kleve


Mondkapjesadvies duidelijk genoeg

Reactie op het commentaar van 1 oktober. Wat is er onduidelijk aan het advies om mondkapjes te dragen vraag ik mij af? Het is een dringend advies, dus dat wil zeggen dat het handiger is, maar dat het niet moet. Is duidelijk zat, wie wil doet het en wie niet wil, doet het niet. Ik persoonlijk ga hyperventileren van iets over neus of mond en dan word ik bij een plicht thuis opgesloten. En in Spanje is het verplicht en heerst toch een grote uitbraak. Schijnveiligheid dus.

Oosterhesselen, S. Lanting


Draagvlak zonnepark Ter Apel

Met enige verbazing las ik dat wethouder Huizing van Westerwolde geen zonnepark in Ter Apel wil omdat er geen draagvlak voor zou zijn bij omwonenden. ( DVHN , 30/9). Ik vraag me af op welke manier dit bevraagd is. In Harpel is veel weerstand tegen het uitbreiden van het nu al zeer grote (lees te grote) zonnepark van 120 naar 200 hectare. Hiervoor zijn door Powerfield georganiseerde bijeenkomsten geweest, maar een gedegen enquête door de gemeente onder de omwonenden is er niet geweest. Wel zijn er enquêteurs geweest met vragenlijsten. De vragen waren waren enkel en alleen gericht op welke ideeën er leefden als de uitbreiding een feit is. De vraag of de uitbreiding er wel moet komen stond er niet in.

Vlagtwedde, Henk Vellekoop


Vroeg uit de kroeg

Kijk, je kunt zeggen wat je wilt over Rutte maar hij krijgt het wel voor elkaar wat generaties vrouwen niet voor elkaar kregen: alle mannen om tien uur uit de kroeg en naar huis!

Nieuwe Pekela, Lucas Meijer


Transformatorstation voor eigen gewin

Twee ontwikkelaars van zonneparken willen een eigen transformatorstation bouwen om hun parken hierop aan te kunnen sluiten. Een van de directeuren zegt dat zij niet jaren willen en kunnen wachten op Enexis en dat er grote ambities zijn voor duurzame energie. Dat er ambities zijn voor duurzame energie geloof ik graag, maar niet zoals dit nu gebracht wordt. De enige reden is dat riante SDE-subsidie afgebouwd wordt en dus ook hun (riante) verdienmodel onder druk staat. Voor geldelijk gewin van enkelen moet ons landschap maar verknoeid worden. Zie de in aanbouw zijnde windparken bij de N33 en Delfzijl Zuid. En in hoeverre heeft deze transitie zin als blijkt dat de energie van nieuwe windparken niet ten goede komt aan ons eigen verbruik maar naar nieuwe datacentra van Google gaat. Zie het nieuwe windpark in Noord Holland en straks gaat dit ook in de Flevopolder bij Harderwijk gebeuren.

t Waar, H. Eerkens

Nieuws

Meest gelezen

menu