Machtspolitiek kan gemakkelijk leiden tot machtsbederf. Daarom is het goed dat ook oud-minister Henk Kamp zich eind deze week moet verantwoorden | opinie

Jacques Wallage tijdens een openbaar verhoor van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Foto: ANP/Robin Utrecht

De door minister Henk Kamp in 2013 vertoonde machtspolitiek heeft tot machtsbederf geleid, stelt Herman de Muinck. Volgens hem is het een hoopvol signaal dat ook Kamp zich eind deze week moet verantwoorden voor de parlementaire enquêtecommissie.
Lees meer over
Opinie

Deze week zal onder andere oud-minister Henk Kamp door de parlementaire enquêtecommissie gaswinning Groningen onder ede worden gehoord. In dat verhoor zal hij ongetwijfeld vragen krijgen over de opvallende grote winning van 54 miljard kubieke gas uit het Groningerveld in het jaar 2013. In een interview met de schrijvers van het in 2016 verschenen boek De Gaskolonie meende minister Henk Kamp deze grote gasproductie te kunnen toeschrijven aan de vraag van leveringszekerheid en een ‘strenge winter van 2013’.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu