Opinie: Met sneltest snel de kroeg weer in

De tafels en stoelen van de normaal drukke terrassen voor De Drie Gezusters aan de zuidzijde van de Grote Markt.

De tafels en stoelen van de normaal drukke terrassen voor De Drie Gezusters aan de zuidzijde van de Grote Markt. Foto: Archief Kees van de Veen

Wat zou het gaaf zijn als Groningen als eerste gemeente in Nederland de (nacht)horeca weer open kan krijgen. Sneltesten bieden de mogelijkheid om dat veilig en verantwoord te doen.
Lees meer over
Opinie

Het is een lastige tijd. Door onze sociale levens op een lager pitje te zetten, hebben we de afgelopen maanden met z’n allen onze verantwoordelijkheid genomen om de verspreiding van het nieuwe virus tegen te gaan. We zitten nu aan het einde van een tweede golf en gelukkig zijn er hoopvolle berichten over versoepelingen van de maatregelen en verschillende coronavaccins. Er zal alleen een flinke tijd te overbruggen zijn tussen het einde van de tweede golf en het massaal inenten van alle Nederlanders. Hoe gaan we hiermee om? Hoe kunnen we ons normale leven weer een beetje oppakken, zonder dat er een derde golf komt? Vorige week riep VNO-NCW op mensen massaal te testen en ook het kabinet leek dit te omarmen bij de persconferentie van afgelopen dinsdag. Sinds het begin van de coronacrisis lopen we in Groningen voorop wat de coronatesten betreft en wat ons betreft breiden we die voorsprong verder uit.

Impact stilleggen horeca

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's