Opinie: Groninger Gasberaad onthutst over situatie Kollerijweg Woltersum: bewoners wachten al jaren op verlossing. ('Het enige dat aardbevingsbestendig is gebleken is de bureaucratie')

Een huis aan de Kollerijweg in Woltersum wacht op versterking.

Een huis aan de Kollerijweg in Woltersum wacht op versterking. Foto: DvhN

Het Groninger Gasberaad eist een onmiddellijke oplossing voor de bewoners van vier zwaar beschadigde woningen aan de Kollerijweg in Woltersum. En wel in de vorm van sloop en nieuwbouw, want dat is de enige acceptabel optie.
Lees meer over
Opinie

Een jaar geleden, september 2019, trokken wij aan de bel en noemden de situatie van de vier woningen aan de Kollerijweg in Woltersum ‘onhoudbaar’. De vier woningen zijn zwaar beschadigd en kwamen daarbovenop in een versterkingstraject van de NCG terecht. Wij hebben erop aangedrongen schade en versterken hierbij integraal te betrekken. Het leek een schoolvoorbeeld voor het toen net gesloten samenwerkingsconvenant tussen IMG en NCG. Na september 2019 hebben we in vrijwel elk overleg wat wij periodiek hebben met zowel IMG áls NCG gevraagd naar de stand van zaken. De antwoorden varieerden van ,,we zoeken het uit” tot ,,het gaat goed komen”.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's