Stelling van de dag: De Afghaanse vluchtelingen zijn welkom in Zoutkamp

Reageer op de stelling van de dag: Afghaanse vluchtelingen zijn welkom in Zoutkamp ANP

Nu de Taliban in Afghanistan de macht hebben gegrepen, willen tal van Afghanen het land verlaten. De Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp is aangewezen als tijdelijk opvangadres. Zijn de vluchtelingen welkom in Zoutkamp?

Meteen na het nieuws van de terugtrekking van de Amerikaanse troepen hebben de Taliban in snel tempo opnieuw de macht gegrepen. Veel mensen, tolken en agenten die de afgelopen jaren met de westerse mogendheden hebben samengewerkt, vrezen voor hun leven nu de streng islamitische groepering het land gaat regeren.

Chaos in Afghanistan is groot

De chaos in het land is groot. De taferelen op het vliegveld van Kabul waar mensen hun even riskeerden om met een vliegtuig weg te komen zijn indrukwekkend en pijnlijk.

De Nederlandse regering heeft de kazerne in Zoutkamp inmiddels aangewezen als noodopvang voor de Afghanen die erin slagen uit hun land weg te komen.

Morele plicht?

Momenteel verblijven in de 60 azc’s in Nederland ruim 27.000 mensen. Van die 27.000 mensen zijn bijna 11.000 statushouders. Er is behoefte aan meer opvangplekken.

Heeft Nederland de morele plicht de Afghaanse vluchtelingen op te vangen? Zijn de Afghaanse vluchtelingen welkom in Zoutkamp?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Opinie
Stelling van de dag
menu