Stelling van de dag: Ik zou zonder problemen een meelwormburger opeten

Meelwormen werden in 2014 als 'topping' voor broodjes aangeboden op festival Lowlands. ANP KIPPA FERDY DAMMAN

Kweker Han Hazekamp uit Dalerveen verwacht dat een burger of saucijzenbroodje van meelwormen over een paar jaar gemeengoed is. Zou jij zonder problemen een hap nemen van een meelwormburger?

In een schuur in Dalerveen kweekt voormalig veehouder Han Hazekamp miljoenen meelwormen. Om op te eten welteverstaan. Volgens hem móeten we er wel aan en schuiven we over een paar jaar massaal meelwormburgers naar binnen.

De meelwormen (larven van kevertjes) zijn echte eiwitbommetjes, dus daar hebben we wat aan nu de intensieve veehouderij op zijn retour is en we tóch de hele wereld willen blijven voeden. Ze zijn bovendien veel duurzamer te produceren dan soja, dat andere eiwitrijke alternatief voor vlees, dat over de hele wereld verscheept wordt.

Grote vraag is echter: willen we er wel aan? Gaan we echt met z’n allen gekookte, gebakken of anderszins klaargemaakte larven eten? Jumbo introduceerde een paar geleden producten met insecten, maar zonder succes. Zou dat nu anders zijn?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Opinie
Stelling van de dag
menu