Groningen moet worden geholpen. Maar eerst moet het beeld gecorrigeerd dat de provincie één groot rampgebied zou zijn, stellen oud-bestuurders Joop Boertjens, Jaap Dijkstra, Jan Vos en Lambert Zwiers

 Een beschadigde woning in Loppersum.

Een beschadigde woning in Loppersum. Foto: ANP/Jerry Lampen

„Zestig jaar gaswinning heeft Nederland veel gebracht, maar Groningen veel gekost.” Dit constateert de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen, die van mening is dat vele Groningers groot onrecht is aangedaan. De aardgasprovincie is al die jaren behandeld als een ‘wingewest’ dat eigenlijk niet volwaardig bij Nederland leek te horen. Dat moet vanaf nu afgelopen zijn.
Lees meer over
Opinie

Niet alleen moeten alle getroffenen snel en ruimhartig worden geholpen, er moet ook massief worden geïnvesteerd in de economische toekomst van Groningen. Daarbij moet om te beginnen het beeld worden gecorrigeerd dat Groningen één groot rampgebied zou zijn. Dat beeld is ontstaan omdat alle discussies, rapportages en mediaberichten over Groningen volledig werden gedomineerd door de aardbevingsellende. Voor de economische vitaliteit en al ‘het mooie’ dat de provincie te bieden heeft, was er praktisch geen aandacht meer. In de rest van Nederland zullen velen gedacht hebben: wat sneu voor die Groningers om daar te wonen. En waarom zou je daar als ondernemer nog willen investeren?

Negatieve beeld

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's