Bewoners De Klenckestraat in Assen roepen nog één keer op om geen woningen te bouwen op het geliefde stuk groen in hun straat: ‘Kijk met ons naar een goed alternatief’ | opinie

De plek waar de woningen aan de De Klenckestraat moeten komen. Foto: Google Maps

Al vier jaar vechten bewoners van de De Klenckestraat in Assen tegen de bouw van twaalf nieuwe woningen in hun straat, op de plek van groen, speelplek en buurtmoestuin. In een open brief roepen ze de eigenaar van bouwer Fijn Wonen op om samen met hen op zoek te gaan naar een goed alternatief.
Lees meer over
Opinie

Geachte heer Martijn van der Vorm,

We hebben u vorig jaar leren kennen. Niet persoonlijk, maar via mensen die uw gangen nagaan in de wereld van vermogensbeheer en bedrijfsinvesteringen. Zelf mijdt u de publiciteit, zo wordt beweerd. U wordt zelfs een ‘enigma’ genoemd. Maar hoe kan iemand niet opvallen, met een geschat vermogen van 8,5 miljard euro.

U kent ons niet, de Bewonersgroep De Klenckestraat in Assen. U leest waarschijnlijk geen Dagblad van het Noorden . Wij verzetten ons al vier jaar tegen de bouw van twaalf woningen, op het laatste stuk groen in onze buurt. Energie-neutrale huurwoningen in de vrije sector, te bouwen door Fijn Wonen, onderdeel van Van Wijnen. Dat bedrijf behoort tot de top tien van bouwend Nederland.

Daar ligt ons raakvlak met u, aangezien u dit hele bouwbedrijf vorig jaar heeft overgenomen. Niet persoonlijk, maar met uw HAL Investments BV. Daarmee krijgt u een extra voet aan de grond in de markt van het circulair, energiezuinig en modulair bouwen. Huizen uit de fabriek, zeg maar. Uw volgers stellen dat u daarbij geen ideële motieven had, maar vooral het verwachte rendement onderkende. Zeker als u met Van Wijnen naar de beurs gaat. Dan levert het u bij verkoop uiteindelijk nóg meer op.

Gemeentebestuur al vier jaar doof

Wij respecteren uw privacy, maar niet uw rol bij het woningbouwplan in onze buurt. Ons gemeentebestuur blijft vasthoudend en is al vier jaar doof voor onze argumenten om voldoende groen te houden. Ze kan ook niet anders, zo vast als ze zit aan het contract met (eerst) projectontwikkelaar Credit Linked Beheer BV en (nu) Savosa BV.

Laatstgenoemde blijkt dan weer BV-gelieerd aan de ‘bevriende’ vastgoedfamilie Van Wettum, met eveneens een miljardenvermogen.

Op 16 december neemt de gemeenteraad van Assen een besluit over het Ontwerp Bestemmingsplan De Klenckestraat, om uw woningbouw mogelijk te maken. We zien het zwaar in, ondanks onze steekhoudende Zienswijze, die door tweederde van de buurtbewoners wordt onderschreven. Wij worden afgescheept met een reststukje groen van 450 m2, een tiende van wat er nu ligt. We leveren een grote speelplek en een buurtmoestuin in. We krijgen er een beleggingsobject voor terug.

Voor een stunt zorgen

Wat staat ons te doen? We gaan door, uit principe, ook al zullen we het waarschijnlijk afleggen tegen het bestuursapparaat Assen.

Wat staat u te doen? Misschien kunt u voor een stunt zorgen en, uit interesse, contact opnemen met uw eigen Van Wijnen, Savosa BV en de gemeente Assen. Om de door uw bouwer aangevraagde omgevingsvergunning in te trekken en met ons te kijken naar een goed alternatief. Verras ons !

Met vriendelijke groet,

Gerard Wezenberg, namens bewonersgroep De Klenckestraat e.o.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu