Opinie: Winsum is het mooiste dorp, maar ...

Melkveehouder Verweij in Tinallinge wil uitbreiden met een ligboxstal. Hij wil groeien van 600 naar 900 koeien. Veel inwoners Tinallinge vrezen overlast en vinden het niet meer van deze tijd.

Melkveehouder Verweij in Tinallinge wil uitbreiden met een ligboxstal. Hij wil groeien van 600 naar 900 koeien. Veel inwoners Tinallinge vrezen overlast en vinden het niet meer van deze tijd. Foto: dvhn gea meulema

Onder de rook van Winsum, in Tinallinge, leven grote zorgen over de aantasting van de omgeving. Een melkveebedrijf wil uitgroeien van mega- tot gigastal.
Lees meer over
Opinie

We hebben iets om te vieren: de ANWB-leden en een vakkundige jury hebben het mooie Winsum verkozen tot mooiste dorp van Nederland. Een echte opsteker voor het dorp, en welverdiend. Winsum is prachtig. De burgemeester vertelde dat hij de prijs voor het mooiste dorp wil uitmelken en iedereen aanraadt om de natuur rondom Winsum te ontdekken. We maken een fietstocht door het weidse en frisse landschap van Noord-Groningen, door het historisch unieke wierdenlandschap richting het prachtige buurdorp Tinallinge, 5 kilometer van Winsum.

Grijze muur

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's