Zijn Nederlandse banken nog voor gewone mensen? Het bezit van contant geld, ook je eigen zuurverdiende centen, is in Nederland tegenwoordig verdacht | opinie

'U moet niet bij de bank zijn, maar bij de Geldmaat in de kruidenier'. Foto: Shutterstock

Toen de banken na de crisis van 2008 van de ondergang waren gered dankzij ons belastinggeld, zouden ze weer een nutsvoorziening worden voor de gewone mensen. Anno 2022 is daarvan niet veel te merken, vindt Keyvan Shahbazi.
Lees meer over
Opinie

Het was 24 februari en Vladimir Poetin had in zijn perverse fantasie bedacht een onafhankelijk Europees land aan zijn tsarenrijk toe te voegen. De Russische tanks rolden Oekraïne binnen en beschoten onder andere de nucleaire installaties. Ruw wakker geschud van hun 30-jarige appeasementfantasie rolden de westerse leiders over elkaar heen om de vele miljarden zwart geld van de Russische oligarchen te zoeken. Ze hadden veel te lang hun gang kunnen gaan in ons kapitalistenparadijs.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu