Reageren? Zo lever je een bijdrage aan de meningenpagina

Steven van Weyenberg (D66) en Demissionair Minister Wopke Hoekstra van Financiën (CDA) voorafgaand aan een debat over de Voorjaarsnota 2021.

Steven van Weyenberg (D66) en Demissionair Minister Wopke Hoekstra van Financiën (CDA) voorafgaand aan een debat over de Voorjaarsnota 2021. ANP BART MAAT

Wil je een brief of opiniestuk sturen naar het Dagblad van het Noorden? Dat kan. Lees hieronder hoe het werkt.

De meningenpagina is het platform voor opinie en debat van het Dagblad van het Noorden . Lezers en auteurs zijn nadrukkelijk uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de discussie over de actualiteit, nieuwe onderwerpen op de agenda te zetten of te reageren op eerdere (opinie)stukken.

De redactie streeft naar een evenwichtige meningenpagina, die divers is in zowel onderwerpen en meningen als auteurs. Wij nodigen ook beginnende opinie-auteurs van harte uit hun meningen met ons te delen. Dat kan op de volgende manieren:

Hoe kan ik reageren?

1. In de vorm van een lezersbrief , die reageert op de actualiteit of een publicatie in het Dagblad van het Noorden, of op de website dvhn.nl. Ingezonden brieven zijn bij voorkeur maximaal 170 woorden.

2. In de vorm van een opiniestuk , waarin je jouw mening geeft over de actualiteit, of een eigen onderwerp agendeert. Opiniestukken zijn in de regel niet langer dan 650 woorden.

Waarnaartoe?

Brieven kun je per mail sturen naar: lezersbrieven@dvhn.nl . Of per post naar: Opinieredactie DVHN, Postbus 60, 9700 MC Groningen.

Opiniebijdragen kun je sturen naar: meningen@dvhn.nl .

Wat moet ik vermelden?

Voor alle vormen van reacties geldt dat wij graag je volledige naam en woonplaats ontvangen. Beide worden vermeld bij publicatie. Andere persoonsgegevens zullen wij nooit zonder toestemming publiceren of delen.

Wanneer sta ik erin?

Plaatsing kan helaas niet worden gegarandeerd. De redactie ontvangt veel meer bijdragen dan er geplaatst kunnen worden en selecteert de brieven die in de krant geplaatst worden. Ook behoudt de redactie zich het recht voor brieven in te korten dan wel aan te passen, indien dit noodzakelijk wordt geacht.

Over de reden voor het wel of niet plaatsen wordt niet gecorrespondeerd. Wil je weten of je brief gepubliceerd wordt, dan kun je dat zelf in de gaten houden in onze krant. Auteurs van opiniestukken krijgen in principe altijd bericht over eventuele plaatsing.

Direct reageren?

Wil je nu direct reageren? Klik dan op de blauwe ‘knop’ onder dit bericht.