Stelling van de dag: Alle kroegen tegelijkertijd sluiten is vragen om problemen

Foto: Corné Sparidaens

Alle horeca moet verplicht de deuren om middernacht sluiten. Dat betekent dat al het horecapubliek tegelijkertijd op straat belandt, want om middernacht zijn de meesten het nog niet zat. Is dat vragen om problemen?

Want problemen levert het ook op. De opstoppingen in de straten en geluidsoverlast van massaal huiswaarts kerende kroegtijgers, bijvoorbeeld. In Groningen werd de overlast zo erg dat Qbuzz besloot rond middernacht niet meer langs de Grote Markt te rijden.

Reden: dronken studenten gooien met fietsen en intimideren buschauffeurs en reizigers. Voor politieagenten is het geen doen een massa van een paar duizend aangeschoten jongeren rustig te houden. De politie is van plan harder op te treden tegen baldadig en agressief gedrag.

Normaal gesproken zijn er weinig van dit soort problemen op de stapavonden, want dan gaat iedereen geleidelijk en op eigen tempo naar huis. Deze eerste week na de versoepelingen moet iedereen om middernacht tegelijk naar buiten. Corona klopt dan op de deur, aldus minister Hugo de Jonge.

Is deze extra maatregel (bovenop de QR-code) vragen om problemen? Deel jouw mening.

Nieuws

Meest gelezen

menu