Stelling van de dag: Dat RTL The Voice of Holland van de buis heeft gehaald, is een goede zaak

OM: aangifte gedaan tegen 'persoon gerelateerd aan The Voice' ANP

Schokkende onthullingen werden gedaan over de crew van The Voice of Holland. RTL heeft besloten voorlopig te stoppen met het uitzenden van het bekende programma, omdat er bij de zender en producent ITV nog meer van dit soort schokkende berichten zijn binnengekomen. Wat vind jij, is dit een goede beslissing?

In een verklaring liet de zender weten dat de uitzendingen van The Voice of Holland worden opgeschort totdat er meer duidelijkheid is. Bandleider Jeroen Rietbergen heeft toegegeven dat hij zich bij het programma schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Ook coach Ali B wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag.

Het programma BOOS is al een hele lange tijd bezig met het schandaal bij het populaire televisieprogramma, liet presentator Tim Hofman weten. Aanstaande donderdag komt een aflevering van BOOS gewijd aan de beschuldigingen op tv.

RTL besloot daar niet op de wachten en haalde het programma voorlopig van de buis. Presentatoren en medewerkers reageren geschokt op het nieuws en coach Anouk gaf aan per direct te stoppen. Zij ’wil niet werken op een plek waar mannen misbruik maken van hun positie en waar er bewust voor is gekozen dit stil te houden en om de andere kant op te kijken’.

Deel jouw mening en reageer op de Stelling van de dag.

Nieuws

menu