Stelling van de dag: Een cadeaubon is een prima alternatief voor het kerstpakket

Kerstpakketten worden steeds groter, duurder en zijn bijna niet aan te slepen. ANP

Kerstpakketten worden steeds groter, duurder en populairder. Volgens schattingen krijgen dit jaar circa 7 miljoen werknemers een kerstpakket. Ter vergelijking: in 2014, midden in de laatste economische crisis, waren dat er pakweg 4,5 miljoen.

De gemiddelde prijs van een kerstpakket is ook hoger dan in het verleden. Tegenwoordig is een pakket gemiddeld 50 euro waard, een tientje meer dan vroeger. Ook bevatten de pakketten vaker dan in het verleden lokale, biologische en duurzame producten. De standaard ragoutbakjes zitten er niet vaak meer bij.

Een feest of verspilling?

Maar toch... Wat moet je met die doos vol zoetige en hartige snacks, die misschien best lekker zijn, maar waarvan je nu al weet dat je ze ver na de houdbaarheidsdatum achter in de kast terug vindt. Die leuke tapasbakjes of saladeschaal die je eigenlijk totaal niet nodig hebt?

Is een cadeaubon niet veel praktischer en duurzamer dan al die spullen waar je nooit om gevraagd hebt (maar waarover je niet mag mopperen, want een gegeven paard...) Of vind jij het juist een feest om zo’n doos vol verrassingen te ontvangen? Laat het weten in onze stelling van de dag.

Nieuws

menu