Een sinterklaassurprise bestel je niet, maar maak je zélf. Dit is de uitslag van de stelling van de dag

Leuk om te krijgen maar soms moeilijk om te maken: een Sinterklaas-surprise.

Een grote meerderheid van 75 procent van de deelnemers is het eens met de stelling dat je een sinterklaassurprise niet bestelt, maar zelf maakt.

,,Zelf een sinterklaassurprise maken is ontzettend leuk. Gebruik je fantasie en leef je lekker uit”, reageert een van de deelnemers. ,,De ontvanger zal blijer zijn met de surprise, mét een zelfbedacht gedicht, dan met het cadeautje.”

,,Maar met twee linkerhanden is het wel fijn dat je een leuke surprise kunt kopen in de winkel”, nuanceert een andere deelnemer, die het eens is met de stelling. ,,Een eigen gemaakte surprise is het mooiste, maar een gekochte surprise is leuker dan helemaal geen surprise.”

,,De charme is er wel een beetje af, nu het zelf knutselen en de gedichten op de achtergrond raken. Het samen zingen en lachen zou het belangrijkste moeten zijn”, vindt nog een ander.

,,Niet iedereen kan en wil aan dit gedoe meedoen”, schrijft een deelnemer, die het oneens is met de stelling. ,,De verplichting vergalt een hoop voor veel mensen. Zij haken af, of gaan voor Marktplaats.”

Nieuws

menu