Stelling van de dag: Een weekje minder zomervakantie en een weekje meer met de Kerst is een prima aanpak tegen corona

Robbert Dijkgraaf. Foto: Bart Maat/ ANP

In de strijd tegen nieuwe coronavarianten wil het kabinet schuiven met de schoolvakanties. Reageer daarom op de stelling van de dag:  Een weekje minder zomervakantie en een weekje meer met de Kerst is een prima aanpak tegen corona.

Het idee is om de kerstvakantie van volgend schooljaar met een week te verlengen en de zomervakantie van 2023 een week korter te maken, zo schrijven ministers Dennis Wiersma en Robbert Dijkgraaf in een notitie aan de Tweede Kamer. Mogelijk kunnen die nieuwe vakantiedata ook gaan gelden voor de schooljaren erna, aldus het kabinet.

Het plan is onderdeel van de langetermijnaanpak van Covid-19 in het onderwijs. Door nu al andere vakantiedata te bepalen, moet worden voorkomen dat scholen langere tijd dichtgaan in het geval dat een nieuwe, gevaarlijke coronavariant de kop opsteekt.

Vanuit de toeristische sector wordt met argusogen gekeken naar de plannen van het kabinet. Zij voorzien in de kortere zomertijd een grotere drukte ontstaan. Is het een goed plan om te schuiven met de vakanties? Reageer op de stelling van de dag.

Nieuws

menu