Mag er nooit meer zo'n situatie op het spoor ontstaan als de afgelopen weken? Dit is de uitslag van de Stelling van de dag

Door werkzaamheden aan het spoor tussen Meppel en Zwolle rijden onder meer bussen in plaats van treinen naar het station van Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

88 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Er mag nooit meer zo’n situatie op het spoor ontstaan als de afgelopen weken.

Het was de afgelopen weken afzien voor treinreizigers op het traject tussen Groningen en Zwolle. Door grootschalige werkzaamheden was de dienstregeling aangepast met flinke vertragingen tot gevolg. Ook bleek er veel te weinig treinvervangend busvervoer te zijn geregeld.

De NS bood vorige week excuses aan voor de chaos die veel treinreizigers al sinds 7 mei meemaakten en krijgt van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geen boete voor het tekort aan bussen. Was er sprake van overmacht of heeft de NS de situatie compleet verkeerd ingeschat? Hoe dan ook, een meerderheid vindt dat er ooit meer zo’n situatie op het spoor mag ontstaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu