Stelling van de dag: Er moet een speciale minister van Bevingen komen

Reinier van Zutphen tijdens de presentatie in de Tweede Kamer van het jaarverslag van de Nationale Ombudsman, mei 2021. Foto: ANP Bart Maat

De Nationale Ombudsman heeft flinke kritiek op de gang van zaken rond het aardbevingsgebied Groningen. Hij rept van een crisis en vindt dat er een crisiscoördinator moet komen. Zou er in het nieuwe kabinet een speciale minister van Bevingen moeten komen?

De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, deed bijna vijf jaar geleden al zes aanbevelingen aan het kabinet om de problemen rond de schadeproblematiek en de gaswinning in Groningen aan te pakken. Zonder resultaat. Daarom herhaalt hij zijn aanbevelingen en rept hij van een crisis.

,,Het is de hoogste tijd om de gevolgen van de gaswinning voor de bewoners als een crisis te bestempelen. En daar ook naar te handelen”, zegt hij in een interview met DvhN . „Het zou dan ook goed zijn als er een crisiscoördinator komt.”

In het geval van de gaswinning, en daaraan gerelateerde aardbevingen, in Groningen is er absoluut sprake van ‘onbehoorlijk overheidsoptreden’, stelt Van Zutphen. Volgens hem zijn niet alleen de huizen van bewoners in het bevingsgebied beschadigd, maar juist ook hun vertrouwen in de overheid.

Zou er daarom een speciale minister van Bevingen moeten komen?

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu