Stelling van de dag: Er moeten beperkende coronamaatregelen komen voor niet-gevaccineerden

Demissionair minister Hugo de Jonge (VWS). Foto: ANP/Lex van Lieshout

Vanwege de zorgen over een oplaaiende uitbraak zint het kabinet op nieuwe coronamaatregelen. Beperkende maatregelen voor niet-gevaccineerden zijn daarbij geen taboe meer. Moeten die er komen?

Het is niet meer de vraag of er nadere maatregelen komen om corona de kop in te drukken, maar welke. Daarbij gaat het demissionaire kabinet de optie niet langer uit de weg om beperkingen alleen op te leggen aan wie niet is gevaccineerd.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen tikt bijna de 800 aan, het hoogste aantal sinds 9 juni. Dat aantal komt in de buurt van wat het kabinet als risiconiveau ’zorgelijk’ ziet. „Dat vraagt om extra maatregelen”, zei demissionair minister De Jonge.

Inmiddels sluit De Jonge niet langer uit dat de maatregelen alleen ongevaccineerden zullen treffen. Drie op de vier coronapatiënten in het ziekenhuis is niet gevaccineerd. Op de ic’s is die verhouding vier op de vijf.

Moeten er beperkende coronamaatregelen komen voor niet-gevaccineerden?

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu