Stelling van de dag: Het Stadspark is een uitstekende plek voor grootschalige evenementen

De dichtopeenkepakte mensenmassa in het Groninger Stadspark tijdens het concert van de Rolling Stones in 1999. Foto: Han de Graaf

Op de drafbaan in het Stadspark in Groningen werd gisteren de allerlaatste paardenrace gehouden. De gemeente wil het terrein gebruiken als evenementenlocatie. Die plannen krijgen steun, maar ook kritiek. Wat vind jij? Is het Stadspark de plek voor grote evenementen?

Liefhebbers van de paardensport hebben zich lange tijd verzet, maar na 134 jaar historie kwam er gisteren toch een einde aan de drafbaan.

Het stadsbestuur droomt van nog meer grote optredens op de Drafbaan. net zoals vroeger The Rolling Stones en Tina Turner in het Stadspark stonden, recent bijvoorbeeld Sting en komend jaar Guns ’n Roses, Green Day en nog een lading bands.

Volgens de gemeente gaat de drafsport niet samen met die plannen dus komt er een einde aan 134 jaar paardenkoersen in het Stadspark.

Er is meer kritiek op de plannen. Zo zijn er omwonenden die vrezen dat de rust verstoord wordt. Daarnaast zijn er mensen die vinden dat het groene Stadspark een plek voor natuur en rust moet zijn.

Wat vind jij?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu