Uitslag stelling van de dag: de TT heeft veel vrienden

In de aanloop naar dit weekend kwamen afgelopen week al 45 trucks naar Assen voor de TT Truckrun. Zieke kinderen konden vanuit een vrachtwagen het circuit bewonderen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Van de deelnemers aan de Stelling van de dag is 84 procent het er mee eens: het is prachtig dat dit evenement na twee jaar corona weer door kan gaan.

„Oude tijden herleven. Even geen gedonder over stikstof, uitstoot milieu en alcohol. Gaan met die banaan en genieten!”, vindt iemand.

Bier is te duur

Kanttekeningen zijn er ook bij de voorstanders, bijvoorbeeld over de prijzen en de muziekkeuze. Iemand schrijft: „Voor de echte motorliefhebbers leuk, voor de rest waardeloos, 3,50 en 6 euro voor een biertje uit een plastic beker. En als blues stad Assen word je opgezadeld met smartlappen muziek.”

En feestvieren betekent niet dat alles moet kunnen, vindt een andere voorstander. „De feestgangers zouden wel meer verantwoordelijkheid voor hun afval en drankgebruik mogen nemen”, stelt hij. „Ook de motorrijders zouden zich meer aan de snelheid moeten houden en niet stunten. Op deze manier wordt het voor iedereen een feestje.”

„Het is mooi dat de TT als wedstrijd weer doorgang kan vinden, maar jammer dat het inmiddels een zuipfeest is geworden”, vindt iemand die de stelling niet onderschrijft.

,,TT is een hoop herrie met heel veel vervelende dronken gasten, net zo als bij alle andere festivals, mij niet gezien. Maar ieder zo zijn ding”, besluit een tegenstemmer.

Nieuws

menu