Stelling van de dag: Het is terecht dat Duitsland ons als hoogrisicogebied bestempelt

Aantal nieuwe prikken blijft dalen: vorige week 1 miljoen prikken ANP

Sinds gisteren geldt Nederland voor Duitsland als hoogrisicogebied. Dat betekent dat er strengere regels gelden voor reizigers, om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Is dit terecht?

Om reizigers uit een Hochinzidenzgebiet (risicogebied vanwege de vele besmettingen) te controleren maakt Duitsland gebruik van een test-, meld- én quarantaineplicht. De precieze maatregelen lees je hier .

Wat quarantaine betreft, een van meest ingrijpende maatregelen, geldt dat reizigers uit hoogrisicogebieden na aankomst in Duitsland tien dagen in quarantaine moeten. Volledig gevaccineerden en mensen die hersteld zijn van corona, hoeven niet in quarantaine als ze hun vaccinatiebewijs of bewijs van eerdere besmetting via Einreiseanmeldung.de uploaden.

De quarantaineplicht geldt voor alle leeftijden , ook voor kinderen onder de zes jaar.

Volgens de weekcijfers van het RIVM, die gisteren bekend werden, liggen er weliswaar veel meer patiënten in het ziekenhuis, maar verliest corona toch snel terrein. Het reproductiegetal is zelfs gedaald naar 0,80, waardoor het aantal nieuwe besmettingen afneemt.

Was het misschien te voorbarig van Duitsland om ons als hoogrisicogebied te bestempelen? Of is het, hoe vervelend ook, toch volledig te begrijpen?

Nieuws

Meest gelezen

menu