Stelling van de dag: Ik gebruik nog steeds een simpel wachtwoord op veel plekken

Het onthouden van alle wachtwoorden valt niet mee.

Iedereen heeft ermee te maken: wachtwoorden. Op het werk en zeker ook privé kan het aantal behoorlijk oplopen en is het bijna ondoenlijk om ze allemaal uit het hoofd te kennen. Gebruik jij nog steeds een simpel wachtwoord op veel plekken?

Woensdag was het ‘nationale verander-je-wachtwoorden-dag’, in 2014 in het leven geroepen door Tweakers. Volgens de technologiewebsite zouden mensen zich 24 november even moeten afvragen of ze eigenlijk wel sterke wachtwoorden gebruiken om zo te voorkomen dat hackers bij hun gegevens kunnen komen.

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere online diensten. ,,Voor allerlei sites heb je sterke wachtwoorden nodig, die moeilijk te onthouden zijn. Met als gevolg dat mensen die wachtwoorden hergebruiken op verschillende plekken”, vertelt Tjaard Burger van techbedrijf Unisys.

Makkelijker

Volgens experts kan het makkelijker. Met bijvoorbeeld vingerafdruk-, iris- en gezichtsherkenning. Voordeel: die kunnen niet vergeten worden, zijn beter te beveiligen en laten echt zien wie er aan de andere kant zijn. Klinkt handig. Maar dezelfde experts verwachten dat het nog wel even duurt voordat we hier gebruik van kunnen maken.

We zijn kortom nog niet verlost van al onze wachtwoorden. Hoe zit het met jou, gebruik jij nog steeds een simpel wachtwoord op veel plekken?

Nieuws

Meest gelezen

menu