Stelling van de dag: Ik zet de verwarming gewoon een paar graden lager

De verwarming een paar graadjes lager zetten dan maar?  Foto: Shutterstock

De energieprijzen rijzen de pan uit. Wat doe jij om de kosten zo laag mogelijk te houden? Nu overstappen op een andere leverancier? Verduurzamen? Of gewoon de verwarming een paar graden lager zetten?

De energieprijzen rijzen de pan uit. Energiebedrijf Vandebron gaat de prijzen voor mensen met een variabel contract al per 1 november verhogen. Normaal gesproken passen energiebedrijven de tarieven op 1 januari en 1 juli aan, maar Vandebron zegt niet te kunnen wachten.

Ondertussen adviseren energiereuzen Essent en Vattenfall hun klanten om voorlopig geen nieuw jaarcontract voor gas en licht af te sluiten. Wie niets doet en afwacht, is volgens hen het goedkoopste uit.

Een andere optie is om minder te verbruiken. Verduurzamen helpt om stroom- en stookkosten te besparen, maar lang niet iedereen heeft de financiële middelen om te investeren in zonnepanelen of vloerverwarming. De verwarming een paar graadjes lager zetten dan maar?

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu