Stelling van de dag: Messi kan beter stoppen met voetbal

Emotionele Lionel Messi tijdens de persconferentie over zijn vertrek bij FC Barcelona. Foto EPA

Messi huilde omdat hij weg moest bij de club waar hij opgroeide. Om vervolgens naar PSG over te stappen, waar naar verluidt een jaarsalaris van 35 miljoen euro netto op hem wacht. Zou Messi niet beter moeten stoppen met voetbal?

Paris Saint-Germain, sinds 2011 in handen van Qatar Sports Investments, wil meer dan een voetbalclub zijn. De club pronkt straks met drie van ‘s werelds grootste namen: Mbappé, Neymar en dus ook Messi, toevallig ook de grootste sponsormagneten.

De komst van Messi, die naar verluidt jaarlijks 35 miljoen euro netto gaat verdienen, betekent wel dat PSG moet snijden in het spelersbestand. Liefst tien spelers mogen vertrekken om de salariskosten onder controle te houden.

Het idee is dat de komst van Messi, met de sponsorgelden die hij in het laatje brengt, zich binnen afzienbare tijd terugbetaalt. Met Lionel Messi mikt PSG dus op sportieve glorie, maar ‘Paris-Saint-Galaxie’ – zoals de club ook wel spottend wordt genoemd – lijkt er ook een verdienmodel in te zien.

Had Messi – 34 inmiddels – te allen tijde zijn carrière bij Barcelona moeten afsluiten? En had hij daarom niet beter helemaal moeten stoppen?

Nieuws

Meest gelezen

menu