Stelling van de dag: Nu zeven op de tien volwassenen volledig gevaccineerd zijn, kunnen we stoppen met de coronamaatregelen

Zeven op de tien volwassenen in Drenthe en Groningen zijn volledig gevaccineerd tegen corona. ANP MARCO DE SWART

Zeven op de tien volwassenen in Drenthe en Groningen zijn volledig gevaccineerd tegen corona. Dat is behoorlijk conform de landelijke ontwikkeling. Genoeg reden om de coronamaatregelen vaarwel te zeggen?

Ruim 84 procent van de volwassenen in Nederland heeft tot en met afgelopen zondag ten minste één vaccinatie tegen het coronavirus gekregen, meldt het RIVM. Dat geldt ook voor Drenthe en Groningen.

Vanavond om 19.00 uur geven Rutte en De Jonge voor het eerst sinds ruim een maand een persconferentie over de coronamaatregelen. Aangekondigd wordt dat de anderhalve meter maatregel in het hoger onderwijs wordt losgelaten. Vraag is onder meer of de grote een- en meerdaagse evenementen na 1 september wél doorgaan.

Met zeven op de tien volwassenen volledig gevaccineerd, naderen we het punt dat iedereen die dat wil, gevaccineerd kan zijn. Reden genoeg om de coronamaatregelen helemaal los te laten?

Nieuws

Meest gelezen

menu