Stelling van de dag: Om restaurants te steunen zou iedereen het kerstdiner moeten bestellen bij de plaatselijke horeca

Boudewijn Brink (links) en Gerrit Vos bereiden in de keuken van Block & Barrels in Groningen bezorgmaaltijden. Foto: Corné Sparidaens

De nieuwe lockdown wordt door de horeca ervaren als een zoveelste klap in het gezicht. Zo vlak voor kerst blijven met name restaurants zitten met grote, onverkoopbare voorraden. Moeten we het kerstdiner bestellen bij de plaatselijke horeca om restaurants te steunen?

Gilles Harthoorn van Hotel Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog liet er zondag geen misverstand over bestaan. Hij is laaiend op het kabinet en zit met een enorme kostenpost. ,,We kunnen niet alles invriezen, veel is rijp voor de container. De voorraad naar de voedselbank brengen is geen optie, dat is op een eiland wat lastiger dan aan de wal.”

Harthoorn en andere horeca-ondernemers voelen zich meer dan in de steek gelaten. In de horeca had niemand had deze snelle sluiting zien aankomen. Koninklijke Horeca Nederland pleit voor een koelkastvergoeding. Maar de vraag is of dat alle kosten dekt. Wat vind jij? Moeten we ons kerstdiner bestellen en afhalen om de restaurants in onze eigen omgeving te steunen?

Doe mee aan de Stelling van de dag en breng je stem uit.

Nieuws

menu