Moeten omroepen samenwerking met Matthijs van Nieuwkerk stopzetten? Dit is de uitslag van de Stelling van de dag

Matthijs van Nieuwkerk tijdens eerdere opnames van de Top2000 Quiz. Foto: ANP

Matthijs van Nieuwkerk ligt onder vuur na een onthullend artikel in De Volkskrant. De voormalig presentator van ‘De Wereld Draait Door’ zou zich grensoverschrijdend hebben gedragen tegen redacteuren van het tv-programma. Moet Van Nieuwkerk van de buis vanwege zijn gedrag?

Ja, zegt 61 procent van de deelnemers aan de Stelling van de dag. ,,Dergelijk diva-gedrag ten koste van zijn naaste medewerkers mag nooit worden geaccepteerd. Het maakt mensen kapot’’, schrijft een voorstander. ,,Mensen die geen enkel respect hebben voor de medemens horen niet op de televisie’’, schrijft een ander.

Tegenstanders (39 procent) wijzen erop dat niet Van Nieuwkerk, maar het omroepstelsel misstanden in de hand helpt. ,,De cultuur van de omroepwereld laat kennelijk toe dat iemand zonder tegenwerpingen zijn emoties kan botvieren op collega’s. Van Nieuwkerk is slechts één man, straks staat er weer een schreeuwlelijk op en verandert er niks. Ze moeten dus daar iets tegen doen’’, schrijft een deelnemer.

Anderen vinden dat excuses voldoende zijn. ,,Als je zo vaak op tv bent en je wil het perfect hebben dan kun je ook wel eens uit de bocht vliegen’’, schrijft een tegenstander. ,,Excuses daarna zouden dan wel op zijn plaats zijn.’’

Nieuws

menu