Stelling van de dag: Oranjespelers moeten zich bij homo-onvriendelijke spreekkoren net zo uitspreken als bij racistische spreekkoren

Oranje-spelers tijdens trainingssessie in Zeist. Foto: ANP/Bart Stoutjesdijk

Tijdens het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Duitsland, afgelopen dinsdag, zong het publiek massaal „Alle Duitsers zijn homo”. Moeten Oranjespelers zich hier net zo tegen uitspreken als bij racistische spreekkoren?

Spelers van het Nederlands elftal zouden zich bij homo-onvriendelijke spreekkoren net zo uit moeten spreken als bij racistische spreekkoren. Daarvoor pleit Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation. Die stichting zet zich in voor de acceptatie van lhbtiq+’ers in de sport.

Tijdens het oefenduel van Oranje met Duitsland, afgelopen dinsdag in de Johan Cruijff ArenA, zong het publiek meerdere keren massaal „Alle Duitsers zijn homo”. De stadionspeaker riep niet op daarmee te stoppen.

Ook spelers leken er weinig aanstoot aan te nemen. Over racisme in de sport spreken zij zich tegenwoordig nadrukkelijk uit, zouden ze dat ook moeten doen bij homo-onvriendelijke spreekkoren?

Nieuws

menu