Stelling van de dag: Sint Maarten? Saaie boel. Ik vier liever Halloween

Foto: Rick Monteiro|Unsplash

Guur, koud, donker en griezelig: het is herfst. Voor de Noord-Amerikanen en Britten betekent dat: Halloween. In Nederland vieren wij in de herfst Sint Maarten. We gaan ook langs de deuren, maar het is hier een stuk minder spannend.

Het Amerikaanse griezelfeest wint misschien daarom ook wel aan populariteit in Nederland. Haunted houses, bloody farms, horrorclowns en scare zones . Zo'n drieduizend waaghalzen trotseren bijvoorbeeld graag het tot spookpark omgetoverde dierenpark in Emmen.

En negenhonderd griezelfans liepen dit weekend een dik 5 kilometer lange griezeltocht in Appingedam. De spooktoch is zo populair dat er een wachtlijst was. Dat juist oktober en november maanden zijn waarin we griezelen, is volgens professor Julian Hanich van de RUG niet zo gek. ,,De dagen worden korter en duisternis is meer prominent. Bovendien is de herfst een melancholisch seizoen.’’

 

Vergeleken met de horror van Halloween is het traditionele Sint Maarten een beetje... saai, misschien? Of is Sint Maarten juist veel leuker en gezelliger en vier je het daarom liever? Reageer op de stelling en deel jouw mening met ons.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu