Stelling van de dag: Slim om een ziekenhuis te financieren met de opbrengsten uit een zonnepark

Zonnepanelen van een megazonnepark. Foto: Pixabay

Er is een oplossing bedacht voor de financiële problemen van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG). Er ligt een voorstel om de schuldenlast te verlichten met inkomsten uit een nieuw aan te leggen megazonnepark tussen Winschoten en Bad Nieuweschans. Slim of sluw?

De bedoeling is dat het Groningse streekziekenhuis overleeft dankzij miljoenen die projectontwikkelaar PowerField verkrijgt uit de exploitatie van het zonnepark met energiesubsidies. PowerField is bereid 20 miljoen euro over te maken voor het ziekenhuis in Scheemda.

Zo kan het streekziekenhuis overeind blijven, maar het betekent wel dat er een groot zonnepark in het gebied zal komen. Een gebied dat volgens onder anderen bestsellerauteur en Oldambt-promotor Frank Westerman ‘van onschatbare waarde’ is en gekoesterd moet worden.

Is het een slim idee om een ziekenhuis op dergelijke wijze te financieren met de inkomsten uit een zonne-energie? Er zit immers brood in de energietransitie? Of is het vooral een sluwe manier om tegenstand tegen een zonnepark te omzeilen?

Nieuws

Meest gelezen

menu