Stelling van de dag: Theaters, bioscopen en concertzalen moeten weer open

Apeldoorns theater Orpheus last Kapsalon af wegens handhaving ANP

Het gemor in de cultuursector wordt met de dag luider. In navolging van de winkels en de kappers wil deze sector ook los. Reageer op de stelling van de dag: theaters, bioscopen en concertzalen moeten weer open.

Woensdag verzamelden veertig cultuurdragers, artiesten en vertegenwoordigers van zalen en instellingen, zich op het plein voor de Stadsschouwburg van Groningen, waar een bloemenzee voor ze klaar lag. Om de binnenstad ermee te overspoelen.

Het Groninger Museum bedacht iets anders. Daar werden voor twee graffiti-workshops voor ieder dertig cursisten opgezet, te geven door conservator en graffitikunstenaar Aileen Middel. En bijna zeventig theaters deden mee aan de protestactie Kapsalon Theater.

De cultuursector betoogt al maandenlang dat theaters, concertzalen en bioscopen veilig weer open kunnen. Minister Ernst Kuipers verklaarde woensdag evenwel dat het daarvoor nog te vroeg is in deze fase van de coronapandemie. Is het nog te gevaarlijk om de maatregelen voor de cultuursector te versoepelen of kunnen we met een gerust hart naar bioscoop, theater of concertzaal? Reageer op de stelling van de dag: theaters, bioscopen en concertzalen moeten weer open.

Nieuws

menu