Stelling van de dag: Vivianne Miedema verdient ook een standbeeld in Nederland

Vivianne Miedema (Arsenal) ontwijkt een lijnrechter. Foto: Shutterstock

Voetbalster Vivianne Miedema uit Hoogeveen wordt in hartje Londen, waar ze speelt bij Arsenal, geëerd met een standbeeld. Verdient de stervoetbalster ook een standbeeld in Nederland?

Miedema (25) heeft haar eigen roze standbeeld gekregen naast de Tower Bridge in Londen. Een stunt van sponsor Adidas die de speelster van Arsenal eert voor haar inzet voor gendergelijkheid in de sport. De lancering volgt op een onderzoek waaruit bleek dat Londen meer standbeelden heeft van mannen (21 procent) en dieren (8 procent) dan van vrouwen (4 procent).

Miedema is een van de succesvolste Nederlandse voetbalsters ooit. Ze is de eerste speelster die in de FA Women’s Super League meer dan 50 doelpunten maakte. Op 9 september 2021 scoorde ze haar 100ste goal (in slechts 110 wedstrijden) voor Arsenal.

Vorig jaar werd de spits van de Oranje Leeuwinnen, als eerste Nederlandse, door de BBC uitgeroepen tot beste speelster ter wereld. Ondertussen staat ze in de nadrukkelijke belangstelling van verschillende Europese topclubs. Haar contract bij Arsenal loopt af en ze sprak naar verluid al met onder meer PSG en FC Barcelona.

Verdient de stervoetbalster ook een standbeeld in Nederland?

Nieuws

Meest gelezen

menu