Stelling van de dag: We moeten beter omkijken naar onze daklozen

Janic zit naast de container waar hij en nog twee Polen wonen, op het terrein van het Stadsstrand bij DOT. Foto: Nienke Maat

Deze week werd het lichaam van een dakloze man in Groningen gevonden bij het Stadsstrand. Zijn vrienden belden die nacht een ambulance om te vertellen dat het niet goed ging met Pawel, maar er kwam niemand.

De Poolse dakloze Pawel was niet bekend bij het platform voor dak- en thuislozen (Stichting Straatwijs) in Groningen. Het roept de vraag op of wij goed (genoeg) omkijken naar de daklozen in onze steden en dorpen. Als instanties wisten van het drietal daklozen dat al weken in de container bij het Stadsstrand sliep, was er dan beter gereageerd?

 

Tijdens de laatste lockdown werd in veel gemeentes in Groningen en Drenthe extra opvang geregeld voor daklozen. Dat was een wettelijke verplichting. Moeten de politie en gemeentelijke instanties op deze mensen blijven letten nu ze de nachten weer vaker op straat doorbrengen? Of is daar geen beginnen aan?

Deel jouw mening en reageer op de stelling van vandaag.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu