Moeten we weer leren (af en toe) geduldig te zijn? Dit is de uitslag van de Stelling van de dag

Alles moet nu! En alles kan ook ’nu’. Eten laat je binnen tien minuten bezorgen, trek je uit de muur of laat je door je autoraam naar binnen steken.

Een overgrote meerderheid (98 procent) van de deelnemers is het eens met de stelling dat we weer moeten leren (af en toe) geduldig te zijn.

,,Als medewerker van een alarmcentrale moet ik dagelijks mensen vragen geduld te hebben. We kunnen een hulpverlener nu eenmaal niet via een muisklik ter plaatse laten zijn”, reageert een van hen. ,,Regelmatig krijg je de huid vol gescholden; mensen accepteren geen wachttijd meer.”

Een andere deelnemer schrijft te denken dat ,,ongeduld innerlijke onrust bevordert”. ,,Maar het kan natuurlijk ook andersom zijn. Ga eens bij jezelf na wat voor jou geldt en probeer er iets aan te doen.”

,,Wie zijn ‘we’?”, schrijft een andere deelnemer. ,,Het zijn uitsluitend de tot op het bot verwende jongeren die ongeduldig zijn en zitten te stampvoeten als ze hun zin niet krijgen of als ze niet snel genoeg bediend worden. Jongeren kun je bestempelen als jong, wild en roekeloos dom, met de nadruk op het laatste.”

Nieuws

menu