Moeten winkels hun deuren dicht houden in plaats van de airco laten loeien? Dit is de uitslag van de stelling van de dag

Moeten winkels de deuren dicht houden? Foto: Shutterstock

De meeste winkels houden de deuren wagenwijd open, terwijl een airco de zomerwarmte buiten moet houden. Begrijpelijk? Of onverantwoord?

In winkelstraten staan de deuren van de meeste winkels altijd open, terwijl airco’s op volle toeren draaien om de zomerwarmte buiten te houden. Maar liefst 95 procent van de stemmers is het eens met de stelling van de dag ‘Winkels moeten hun deuren dicht houden in plaats van de airco te laten loeien’.

Klant is toch niet onnozel?

Winkeliers geven soms als argument om de deur open te houden, dat de klanten dan denken dat de winkel gesloten is als de deur dicht is. Maar dat dat is kul volgens sommigen, want ‘we kunnen toch nog wel een deur openen? Je ziet toch gauw genoeg of er een bordje hangt met gesloten of open?’ Inderdaad, ‘een briefje op de deur plakken’, kan die mogelijke verwarring wegnemen. Bovendien: ‘voor de winkel scheelt het een hoop stroomkosten’.

Er zijn ook andere mogelijkheden vindt een ander. ‘Als je reclameborden buiten hebt - waar je bij elke winkel over struikelt - dan kun je als klant zien dat ze open zijn. Denken ze dat klanten zo onnozel zijn?’ Als elke winkel de deuren dichthoudt bij kou en warmte dan is het sowieso duidelijk genoeg.’

Nieuws

menu