Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt het terecht dat Duitsland Nederland als hoogrisicogebied bestempelt

Nederland weer hoogrisicogebied voor Duitsland. Foto: ANP

Nederlanders hebben het aan hun eigenwijze gedrag te danken dat Duitsland ons land als hoogrisicogebied bestempelt. 65 procent van de lezers is het eens met de stelling ‘Het is terecht dat Duitsland ons als hoogrisicogebied bestempelt’.

Sinds dinsdag geldt Nederland voor Duitsland als hoogrisicogebied. Dat betekent dat er strengere regels gelden voor reizigers, om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Eigen schuld, dikke bult, reageren de respondenten op de stelling in meerderheid. ,, Wij zijn (gemiddeld) een zeer ongehoorzaam volkje met ook nog veel korte lontjes”, vindt iemand.

‘Weinig respect’

Een andere lezer merkt op dat de Nederlanders niet zo slim met de coronamaatregelen zijn omgegaan. ,,Er heerst in Nederland weinig respect voor een ander”, reageert iemand anders.

Volgens deze lezer heeft Duitsland de boekhouding beter op orde. ,,Gelukkig zijn de maatregelen in Duitsland, anders dan in Nederland, op juiste cijfers gebaseerd.

Ten slotte vindt iemand dat de aanduiding hoogrisicogebied ook voor Duitsland niet zonder gebolgen kan blijven. ,,Als wij een hoog risicogebied zijn vind ik het ook niet meer dan billijk dat zij ook in hun eigen land blijven.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
Coronavirus
menu