Uitslag Stelling van de dag: 77 procent van de lezers is voor het bekeuren van te langzame verkeersdeelnemers op de N34 tussen De Punt en Emmen

De N34 bij Borger. Te langzame verkeersdeelnemers op deze weg bekeuren is een goed idee, vinden deelnemers aan de stelling van de dag. Foto: Archief DVHN/Kees van de Veen

Boetes voor weggebruikers die te langzaam rijden op de N34 tussen Emmen en De Punt. Dat vindt 77 procent van de lezers een goed idee. Ze  reageerden op de stelling: er moeten ook boetes komen voor automobilisten die te langzaam rijden.

In het najaar starten nieuwe campagnes om automobilisten aan te zetten tot veiliger gedrag op de N34 (Emmen-De Punt). Er wordt onder meer in opgeroepen om niet langzamer te rijden dan nodig.

Op de autoweg N34 mag je 100 kilometer per uur rijden, tenzij anders aangegeven. Een deel van de automobilisten houdt zich hier goed aan, een deel rijdt harder en een deel juist langzamer.

Meer dan driekwart van de respondenten vindt dat te langzame weggebruikers bekeurd moeten worden. De opvatting van sommigen wordt gevoedt door eigen ervaringen. ,,Ik ben ooit op de A7 bovenop iemand geknald die achteraf 70 kilometer reed, waar je 120 mocht."

Een ander is stelliger: ,,Als je je niet kunt aanpassen aan het verkeer hoor je niet op de (snel)weg."

Groene middenstreep betekent 100

Iemand anders denkt dat niet iedereen weet wat de toegstane snelheid is op de N34. ,,Volgens mij denken een hoop mensen dat je maar 80 mag op deze weg. Veel mensen weten niet dat een groene middenstreep betekent dat je daar 100 mag."

Deze lezer haalt er een oude volkswijsheid bij . ,,Overal waar 'te' voor staat is niet goed. Te hard is niet goed. Te zacht ook niet. In het verleden kon je hiervoor al bekeurd worden voordat dit uit de wet werd geschrapt."

De staatskas spekken

Niet iedereen is voor boetes. ,,Wat een belachelijk idee. Gewoon inverhaalverbod instellen en het probleem is weg. Of de maximumsnelheid terug naar 80, maar dat wil de gedeputeerde niet."

Deze lezer denkt dat bekeuren een averechts effect heeft. ,,Beter is het om de mensen aan de kant te zetten en hen duidelijk te maken wat ze veroorzaken door hun lage snelheid. Die boetes spekken alleen de staatskas."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu