Uitslag Stelling van de dag: Bijna iedereen vindt dat we meer moeten omkijken naar onze daklozen. 'Er zijn steeds meer mensen die in de shit komen door een overheid die liever wegkijkt'

'Zoek deze mensen op en vraag waarom ze dakloos zijn.' Foto: Shutterstock

95 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: We moeten beter omkijken naar onze daklozen. „Zoek deze mensen op en vraag waarom ze dakloos zijn.”

Bijna iedereen die reageerde op de Stelling van de dag vindt het een schande dat er in een ‘rijk land’ als Nederland zoveel mensen op straat moeten leven. En zelfs overlijden, zoals de 37-jarige Poolse Pawel die op het Stadsstrand van Groningen dood werd aangetroffen. „Het is schandalig dat dit gebeurd in Nederland”, zegt iemand. „Dit mag niet, nooit niet, zo’n land als Nederland moet zich schamen.”

Natuurlijk moeten we meer naar zulke mensen omkijken. „Wij moeten sowieso beter omkijken naar elkaar”, zegt iemand. „Zoek deze mensen op en vraag waarom ze dakloos zijn. Help deze mensen weer terug naar een ‘normaal’ leven, ook zij hebben er recht op.”

„Daklozen zijn de verantwoordelijkheid van de gemeente”, zegt iemand. „Het zou fijn zijn als ze werden opgevangen in een woonvorm waar ook wordt gekeken hoe ze hun gedrag kunnen veranderen. Er zijn hier veel mensen van buiten Europa, die geen rechten hebben. Die kunnen teruggebracht worden naar eigen regio.”

Iemand anders zoekt de schuld bij de overheid: „Er zijn steeds meer mensen die in de shit komen door een overheid die liever wegkijkt en heerlijk in het pluche zitten te bakkeleien.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu